Een waterornament

Een waterornament kan een toevoeging zijn aan uw tuin of vijver. Het is heerlijk om op een mooie zomerdag te luisteren naar een waterpartij die uit een fontein omhoog spuit of zachtjes borrelend uit een waterbron tevoorschijn komt. Deze waterpartij kan een water ornament zijn, eikenhouten vaten met nostalgische pomp, een set moderne zuilen of een sculptuur. Sommige zijn van graniet, terwijl anderen van rvs zijn gemaakt en de nieuwste zijn van keien en koper. Tegenwoordig is er een breed scala aan decoratieve water ornamenten en fonteinen te krijgen. 

Zelf een water ornament aanleggen

AquaMobi water ornamenten

Waterornament Rosa

Een water ornament kan in de tuin, op het terras en op een balkon worden geïnstalleerd. Water ornamenten en fonteinen werken volgens hetzelfde principe. Het water wordt uit een waterreservoir omhoog gepompt. Het reservoir kan de vijver zijn of een waterbak. Via het ornament komt het water tevoorschijn en vervolgens stroomt het terug in het waterreservoir. De waterbak is voorzien van een rooster of een deksel met gaten dat aan het oog onttrokken kan worden met keien en kiezels. 

Zelf een ornament aanleggen, KLIK hier voor de uitleg. In tien stappen een waterornament aanleggen --> 

Waterornament het luie mannetje
Vlinder op kei

Het is al weer enige tijd geleden maar hij was in 2008 nog te zien bij de 'Tuinruimers' mer Rob Verlinden: Unieke keien met koperen kapje waar het water uit komt. Dit zijn 'Vlinder' en 'Het luie mannetje'. Deze handgemaakte ornamentjes zijn alleen te krijgen bij B-pex vijvers. 

KLIK hier voor meer > >

Water ornamenten kun je overal plaatsen, op een sokkel in de vijver bijvoorbeeld of op de rand van de vijver. Het water loopt meteen weer terug in de vijver waaruit het eerder werd opgepompt. Op het terras kun je ze zo installeren en er ornamenten tuin van maken. Het reservoir onder het terras en het ornament boven op het terras. Niet alle reservoirs hoeven de grond in. Een houten kuip, een natuurstenen bak of een schaal van keramiek hebben zoveel sierwaarde dat ze juist een opvallende plaats verdienen. Een leuk idee voor een waterpartij op een balkon!! 

Mijn boekentips..

Zelf een water ornament aanleggen -->

Aqua Mobi water ornamenten, voor een bijzondere ornamenten tuin -->

Bekijk al onze ornamenten op WaterornamentenNU

Maak van oude kranten goed brandbare briketten