Vijvervissen in de vijver

De meest populaire vijvervissen zijn de goudvissen en goudwindes. Dat is niet zo vreemd, want ze vallen door hun kleur erg op in het water, waardoor we ze goed kunnen bekijken. Meer over deze populaire vijvervissen

Een vijver zonder vissen is minder levendig. Hun belangrijkste doel is het sieren van de vijver. Toch vervult de vis ook andere functies. Planten zorgen in de vijver, met behulp van zonlicht, dat organisch materiaal en kooldioxide wordt omgezet in zuurstof. Vissen zorgen voor nitraat, uitwerpselen, en kooldioxide. Dit is na zuurstofopname, alles wat de planten nodig hebben. Zonder deze voedingsstoffen kan het proces van fotosynthese niet plaatsvinden. 

Vijver vissen zorgen voor veel voedsel voor bacteriën. Ze produceren namelijk ammoniak. Om deze reden mogen niet te veel vissen in de vijver aanwezig zijn. U kunt een aantal van 8 vissen per m³ aanhouden. Doordat vissen langs de planten zwemmen vindt natuurlijke plantensnoei plaats. Hierdoor blijven zuurstofplanten korter en verspreiden zich over de bodem. Voor een nieuwe vijver is het raadzaam een aantal weken te wachten met de aanschaf van vijver vissen. De planten moeten even de gelegenheid krijgen om te wortelen.

Een gezonde vijver krioelt van het leven. Maar alles moet in evenwicht zijn. Eén bepaalde soort mag niet overheersen. Insecten kunnen zich explosief voortplanten en moeten in toom gehouden worden. Nagenoeg alle vijver vissen eten insecten, waardoor insecten-plagen tegengehouden worden.

Het uiterlijk en het gedrag van de vissen kan ons veel vertellen over de kwaliteit van het vijverwater.Is er een zuurstof tekort in het water zullen vissen aan de oppervlakte naar lucht happen. Bij een teveel aan ammoniak zullen vissen rond de uitlaat van het filter, de beek of waterval blijven rondzwemmen. 

Goudvissen zijn de meest gehouden vissen in zowel vijver als aquarium. Ze kunnen wel 35 cm lang worden, maar meestal blijven ze kleiner. Een goudvis is vooral zo geliefd omdat deze vrijwel in elke vijver kan worden gehuisvest. Ze houden wel van gezelschap dus zwemmen graag in scholen van minimaal 5 dieren.De Karper achtige, zoals koi en karper soorten zijn vaak geschikt voor de grotere vijvers. 

Meer pagina's over vijvervissen

Goudvissen populaire vijvervissen. Een vijver met de meest gehouden vis in de vijver; de goudvis. Goudvissen kunnen wel 35 cm lang worden, maar vaal blijven ze kleiner. Deze vijvervissen kunnen in vrijwel elke vijver gehouden worden. ... 

Koi of sierkarper Onder de liefhebbers van Koikarpers is een nooit te stoppen discussie wat Koi werkelijk is. Volgens sommigen is alleen de Japanse koi de echte. Andere liefhebbers delen de vissen in naar de herkomst van het land continent of streek.

Een koivijver, met bijzondere visssen in de vijver Vele van de koi liefhebbers die deze informatie lezen zijn beginnende hobbyisten. Er worden dan ook verder in dit schrijven een paar onderwerpen behandelt die u meer inzicht geven in koi karper en de eisen die deze vis aan zijn leefomgeving stelt. ...

Wel of geen vissen in de zwemvijver Over het al dan niet uitzetten van vissen in natuurlijke zwemvijvers is lang geredetwist. Echt nodig is het niet, maar doe je het toch, beperk dan de aantallen, want de afvalstoffen die een vis produceert vormen een extra belasting voor de filter. ...

Vijver en vissen in de winter Hebben vissen in de winter last van ijs in de vijver. Menig tuinvijver heeft bij vorst al snel een laag ijs. Het ligt dan voor de hand om voor de vijvervissen een gat in het ijs te hakken. Maar is dit wel een goed idee?

Mijn boekentips ;