Een vijver veilig maken voor kinderen

Een vijver veilig maken voor kinderen kan op veel manieren. Een kindvriendelijke vijver is misschien iets minder diep maar dat sluit niet uit dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor spelende kinderen die vrij toegang hebben tot de vijver. Een hek om de vijver kan de oplossing zijn om een kindveilige vijver te creëren. Een mooi sierhek bijvoorbeeld, al neemt dit vaak veel ruimte in en kan het een inbreuk zijn op het romantische uiterlijk van de vijver.

Paddy Melis van BXO Vijverroosters heeft een bijzondere oplossing om een vijver veilig te maken. Schitterende handgemaakte vijverroosters . . .Als kind was Paddy al gefascineerd door golvende vormen. Hij ging vaak met zijn vader mee vissen; wellicht dat het urenlang in het water staren deze fascinatie verklaard. In de jaren ‘80 was hij actief als edelsmid en maakte sieraden, de golvende vormen kwamen hier altijd in terug. Langzamerhand kwam er meer interesse in interieur artikelen, zoals lampen, plantenstandaards en tafels, die hij meestal uit afvalmateriaal samenstelde. In zijn atelier heeft hij zich het lassen en het werken met ijzer eigen gemaakt. Het mooier maken van gebruiksvoorwerpen werd helemaal zijn ding.

De kunstzinnige manier om een vijver veilig te maken

De vijverroosters van BXO zijn absoluut de beste oplossing wanneer u uw vijver kindveilig wilt behouden. De openingen in patronen zijn altijd wat langgerekt en op het breedste punt niet groter als 10 á 12 cm. Dat betekent dat kinderen er wel met een been of arm doorheen kunnen, maar nooit met hun hoofd of de rest van hun lichaam. Door deze onregelmatige openingen zijn de roosters ook niet uitnodigend voor kinderen om er over te gaan lopen, hoewel ze daar stevig genoeg voor zijn.

Wave:

wave

Flow:

Flow

Bollywood:

Salisbury:

Salisbury

Stream:

Jackie:

Het complete rooster bestaat, afhankelijk van de grootte van uw vijver, uit verschillende delen, zodat het geheel hanteerbaar blijft en u voor onderhoud altijd bij uw vijver kunt.

Uit klantencontacten blijkt dat wanneer de kinderen groter zijn geworden, en het risico op verdrinking is afgenomen, dat de meeste mensen het rooster toch laten liggen, omdat zij het zo mooi vinden. Er zijn immers ook nog altijd buurtkinderen of bezoek met kinderen die de tuin in gaan. Bovendien ziet de reiger zijn kans drastisch afnemen om nog een vis uit uw vijver te verschalken!

Het staal van de roosters wordt voor maximale bescherming vakkundig voorzien van een laag zink en een dubbele laag hoogwaardige poedercoating, in een RAL kleur naar keuze. Het onderhoud van een vijverrooster van BXO is zeer eenvoudig; wanneer nodig kunt u het van algen of mos ontdoen met een borstel en een sopje.

Meer informatie is te vinden op de website van BXO: www.bxo.nu