Natuurlijke vijver filters 

Natuurlijke vijver filters met lava substraat en helofyten. Veel mensen met een planten of siervijver verspreiden de lava steen over de bodem om het biologische evenwicht van de vijver beter op pijl te houden. Ook langs de randen van tuinvijvers worden deze vijver substraat nog al eens gebruikt om de planten in te zetten of gewoon omdat het erg leuk staat.

Kikker op lava

Helofyten vijver filters zijn water filters systemen waar waterplanten zoals biezen worden ingezet om water te zuiveren. Inmiddels is overigens gebleken dat het zand of lava substraat in de vijver filters en de bacteriën die om de wortels van de planten leven minstens zo essentieel zijn. Maar het betreft dus in elk geval 'biologische' sytemen die steeds meer toegepast worden bij een zwemvijver filter en extra koi filters MEER>> 

Bij het aanleggen van tuin vijvers, zwemvijvers of koi vijvers met helofyten vijverfilters is het heel belangrijk goede vijver substraten te gebruiken. De wortels van de planten moeten zonder moeite door het gesteente kunnen groeien. De open structuur van lava steen zorgt ervoor dat bacteriën zich overal kunnen nestelen. Wat zeer belangrijk is voor de ecologische huishouding.

Onderstaande vijver filter substraten zijn geschikt voor alle soorten vijvers. Ook voor zwemvijvers en koi vijvers waar vaak grotere hoeveelheden voor nodig zijn.

Wij (bijbart) leveren:

 • Lava 8/16, Lava 16/32 en Lava+Zeoliet

  Naast deze vaste maten kunnen wij op aanvraag andere maten lava leveren.

  Afgezeefd of Gewassen.

  Losse zakken, Big bag's, Losgestort of geblazen.

  Door heel Nederland Belgié en een deel van Duitsland
   

  Vraag naar de mogelijkheden!! Gebruik hiervoor onze contactpagina
  Of bel B-pex Vijvers voor een offerte op maat. Mob. 0654662230 

Lavadrain lava 8/16

LAVADRAIN / Lava 8/16

Vijversubstraat 8/16 mm. Voor een biologisch evenwicht in de siervijver is een gunstig biotoop voor bacteriën een noodzaak.

meer >>>


Vulkalith lava 16/32

VULKALITH / Lava 16/32

Filtersubstraat 16/32 mm. Deze lava wordt reeds jaren efficiënt toegepast in de waterzuivering en is dus zeker een must voor de installatie van het natuurlijke filter.

meer >>>

Vulkagran-T lava met zeolit

VULKAGRAN-T / Lava+zeoliet 

Moerassubstraat met extra ZEOLITE. Deze moerassubstraat is het ideale plantsubstraat voor het aanplanten van alle vijverplanten.

meer >>>

Natuurlijke vijverfilters of helofyten filters Helofyten vijverfilters zijn vijver filters systemen waar waterplanten zoals biezen worden ingezet om water te zuiveren. Inmiddels is overigens gebleken dat het zand of substraat in de vijver filters en de bacteriën die om de wortels van de planten leven minstens zo essentieel zijn. ...