UV lamp vijver efficiente oplossing

Een UV unit, UV verlichting of UV lamp vijver is een van de meest efficiënte oplossingen tegen groen water. Een groene vijver kan maar weinige vijverliefhebbers bekoren, vooral tijdens de zomermaanden is het groen worden van het vijverwater een probleem. 

UV lamp vijver

Een UV lamp helpt enkel tegen groen water, en niet tegen draadalgen

De werking van een UV lamp vijver is vrij eenvoudig: men pompt het vijverwater door het toestel (dat aan land staat) waarin zich een lamp bevindt; deze bestraalt het water korte tijd op een frequentie die voldoende is om de eencellige algen 
( die het water groen kleuren) te vernietigen.De lamp is door middel van een quartzbuis gescheiden van het water, die buis moet regelmatig schoongemaakt worden. De lamp moet minstens éénmaal per jaar vervangen worden. De LONG LIFE lampen van PHILIPS gaan volgens onze ervaring het langste mee.Ook zal een lamp niet al uw bacteriën doden, de steriliserende lampen zijn stukken duurder dan deze die we gebruiken voor de vijver. De bacterieculturen in uw vijver zullen zich ook vooral gaan vestigen op allerlei media en substraten in uw filter of vijver. Er zijn verschillende modellen al naargelang de grootte van de vijver, de ligging en het debiet dat u er wil gaan doorpompen.TIP: Wanneer u medicatie of bacteriën aan de vijver gaat toevoegen, is het belangrijk om de vijver lamp twee dagen uit te zetten. 

Gebruik in een natuurlijke siervijver nooit een mechanisch filter of UV lamp vijver. Het micro organisme zal grondig worden verwijderd en uw biologische evenwicht wordt totaal verstoord. En dat in een donkere filterbak nieuwe goede bacteriën voor uw vijver worden gemaakt is lariekoek. Waarom zou u trouwens eerst uw bacteriën uit het water filteren en daarna weer nieuwe moeten inbrengen? De zuurstofplanten houden het water helder en een UV filter is dus totaal overbodig. Als u een (koi) karper vijver wilt dan is een filter met een lamp een absolute noodzaak maar in dat soort vijvers komen geen planten. 

Algen verwijderen en algen bestrijden zonder chemicaliën

De LG Sonic ultrasone algen verwijderen en algen bestrijding systemen zijn zeer specifieke, onderwater geluidssystemen, die ultrasone geluidsgolven uitzenden om algen in vijver en algen in zwembad te doden. Door frequenties te gebruiken die wetenschappelijk bewezen zijn, kunnen de meest voorkomende groene algen bestreden worden, maar ook de giftige blauwalgen (cyanobacteriën en biofilms die problemen kunnen veroorzaken in drinkwater en koeltorens. MEER >>