Een tuinontwerp

Een goed tuinplan of tuinontwerp is essentieel voordat er met de aanleg van een vijver begonnen kan worden. Waar moet de tuinvijver komen te liggen. Staan er veel bomen in de buurt of komt de vijver juist teveel in de zon te liggen. Er zijn natuurlijk heel veel bedrijven die een tuin ontwerp advies kunnen geven en het ontwerp van de tuin en vijver van u kunnen over nemen. 

Tuinontwerp Versailles

Tuinarchitecten hebben veel kennis van zaken, maar hanteren een eigen stijl die goed moet passen bij de wensen van de opdrachtgever. Een architect kan goed overzien hoe de tuin gebruikt gaat worden en een goed totaalplan maken. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. 

Hoveniers zijn specialisten in tuinaanleg en onderhoud. Deze mensen kunnen helpen met een tuin ontwerp en aanleg ervan. Maak zelf een begin met een schets op papier en geef duidelijk aan waar de vijver moet komen. Bespreek of dit mogelijk is en maak een plan. De tuinaanleg kunt u geheel laten doen of samen met de hovenier. Dan bespaart u geld en de tuin is toch professioneel aangelegd.Er zijn ook bedrijven die alles voor u kunnen regelen tegen betaling van een maandelijks bedrag. Het tuinontwerp de aanleg en het onderhoud wordt dan verzorgd door een bedrijf dat aangesloten is bij deze formule. Het geeft iedereen de mogelijkheid een droomtuin of droomvijver aan te laten leggen, tegen een vast bedrag per maand.Voor de echte creatieve mensen onder ons is het natuurlijk het leukste om zelf aan de slag te gaan. Zelf een tuin ontwerp maken. Het voorbereidingswerk is 80% van de arbeid, de kleuren, hoogte en breedte van planten op elkaar afstemmen dat is het maken van een beplantingsplan. Er moet een soort harmonie komen tussen de planten onderling. 

Er zijn diverse gratis ontwerp programa's die kunnen helpen bij het ontwerp plan. Hieronder noem ik er een aantal. Ze zijn niet allemaal even makkelijk in gebruik en sommige kunnen maar voor een korte tijd gratis gebruikt worden maar er zit voor iedereen zeker iets bij.

Google Sketchup

Een leuk 3D programma waar je prima een tuinplan met een vijver mee kunt maken. Juist door het ervaren van 3D dieptes en de mogelijkheid van een virtuele toer door het ontwerp is dit een topper. Leuk is het ook dat het gemaakte ontwerp direct met iedereen gedeeld kan worden, en zo om een commentaar kunt vragen.(google sketchup)

Smartdraw

Ben je op zoek naar een ontwerp programma die niet 3D is maar gewoon lekker plat? Probeer dan Smartdraw. Het programma heeft makkelijke standaard templates en biedt voldoende mogelijkheden voor een mooie klassieke tuintekening. (smartdraw)

Garden Planner

Garden planner is alleen gratis gedurende de eerste 15 dagen, het programma is te koop voor 24 dollar. (garden planner)

Floorplanner

Floorplanner is de eenvoudigste en snelste manier om mooie, interactieve plattegronden te tekenen en te delen. Met de tools kun je je huis, tuin of kantoor in een paar klikken tekenen en voor de inrichting vind je alles wat je zoekt in de grote bibliotheek. Floorplanner is gratis te gebruiken voor 1 ontwerp plan per account. Voor meer ontwerpen moet je betalen. (floorplanner)

3D tuinontwerpen

3D tuinontwerpen van 'in2design' meld je je eenmalig aan en krijg je onbeperkt toegang tot 3d tuinontwerpen. Het eerste eigen ontwerp is gratis te maken, daarna moet je betalen. (3D tuinontwerpen)

De beste plek voor een vijver !! Wilt u een vijver aanleggen dan is het belangrijk om vooraf goed te bekijken wat de beste locatie voor de vijver in de tuin is. Het is niet eenvoudig om de allerbeste plek voor een vijver of bekloop in uw tuin uit te zoeken. Laten we de verschillende aspecten van de plaatsing eens doorlopen om te zien waar u allemaal op moet letten ...

Nieuw! Reageren

Meepraten over dit onderwerp? Laat hier een reactie achter.....