Een kei van een ornament

Een ornament dat door zijn vorm, eenvoud en gebruikte materialen past in de natuurlijke omgeving van een vijver en zal zeker niet misstaan als tuin ornament in een bak of kuip op het terras. De natuurlijke kleur zal een prachtige eenheid gaan vormen met een groene omgeving.

Deze water objecten worden gemaakt van een kei met een koperen kap waar het water uitspuit. Het kapje wordt met de hand op maat gemaakt en geklopt tot er een echt kunstwerk ontstaat.

Kei ornament met vlinder

Bijzondere waterornamenten en tuinornamenten


Vragen over deze tuin ornamenten? Gebruik de contact pagina -->

Deze keien worden op aanvraag en in overleg met de klant gemaakt. Wij bezitten een grote hoeveelheid geboorde fontein keien waar een keuze uit gemaakt kan worden, van 20cm tot wel 120cm groot. De prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van de wensen van de klant. Het is voor ons zwaar werk want een beetje steen weegt al gauw rond de 80kg.

Een kei ornament heeft maar weinig water nodig. Een pomp vanaf 600 ltr. met een minimum opvoerhoogte van 1.50 mtr. en een ½'' aansluiting verdient de voorkeur. Het water kan ook aangesloten worden op een aftak van een bestaande pomp of rechtstreeks aan een kraan aansluiting. 

Een water ornament aanleggen KLIK HIER -->

Ook voor bedrijven zijn er genoeg mogelijkheden. Zoals hier deze 1 meter hoge kei met een RVS naamplaat. Het rustig voortkabbelende water zal de bezoekers meteen gerust stellen en warm welkom heten. 

Boeken tips;


Water in de tuin / Watervallen en Fonteinen
Water in de tuin / Watervallen en Fonteinen
Philip Swindells

Tuinieren met waterelementen
Tuinieren met waterelementen
Philip Swindells

Minivijvers op balkon en terras
Minivijvers op balkon en terras
Walter Schimana