Waterval in natuursteen tuin

Een natuursteen tuin met keien, chinees natuursteen of belgische hardsteen voor waterval en randafwerking van de vijver. Natuurlijke tuinstenen en keien horen bij water. Vijverranden kunnen met veel soorten natuursteen weggewerkt worden. Beekjes, stroompjes en natuurlijke watervallen zijn het mooist met echte natuurlijke stenen in de tuin. Voor de aanleg van een vijver en natuur steen tuin moet er goed gekeken worden welke stenen er in het waterplan passen.

Stenen in de tuin

Er zijn weinig elementen in de tuin die zo aantrekkelijk zijn als een natuurlijke waterval, een rustige zwerftocht over water verweerd gesteente naar een poel die wemelt van de goudvissen en omzoomd is door riet en bies.

Een natuurlijke waterval vereist de nodige planning en vaardigheid om ze zo te krijgen dat ze eruitziet alsof ze uit de natuur is gehaald en naadloos in de tuin is verwerkt. De keuze van de rotsblokken en tuin stenen zijn belangrijk, want om het er natuurlijk te laten uitzien, moeten ze van lokale herkomst zijn of passen in het thema van de tuin.

Planten zijn zeer belangrijk in een tuin met een natuurlijke waterval met rotsblokken en keien. De keuze is enigszins beperkt omdat sommige soorten en variëteiten niet tegen constante beweging kunnen, maar er zijn voldoende kleurige en fraaie soorten om de randen van een waterval aan te kleden. Diepwaterplanten (b.v. waterlelies) en drijfplanten zijn gewoonlijk niet geschikt voor stromend water. De meeste onderwaterplanten kunnen wel tegen beweging in het water, maar komen de bloemknoppen boven water lopen deze vol met water voordat ze tot bloei komen. De nuttigste planten voor waterpartijen met stromend water zijn de moerasplanten. Dat zijn planten als riet- en russoorten, irissen en dotterbloemen.

Wilt u meer weten over bovenstaande natuursteen, keien en grind voor de tuin en vijver, Gebruik de contactpagina.


  • Beekjes en waterloopjes van natuurlijke tuin stenenEen waterloop of beekje met rotsen en sier keien is de natuurlijkste vorm van stromend water. Een idyllisch tuin beekje, een fraai onderdeel van de tuin en vijver dat gevoed wordt door een bron en niet beïnvloed wordt door regenval. ...

Op zoek naar materialen voor de tuin:

Tuinartikeltotaal, de totale webshop voor uw tuin