Lavadrain 8/16 lava vijversubstraat
voor een natuurlijk vijverfilter

Lavadrain substraten voor natuurlijke vijver fiters.Bij het aanleggen van tuin vijvers, zwemvijvers of koi vijvers met natuurlijke vijverfilters of helofyten filters is het heel belangrijk goede vijversubstraten te gebruiken. De wortels van de planten moeten zonder moeite door het gesteente kunnen groeien.De open structuur van lava steen moet ervoor zorgen dat bacteriën zich overal kunnen nestelen. Wat zeer belangrijk is voor de ecologische huishouding.

Lavadrain 8/16

Voor een biologisch evenwicht in de siervijver is een gunstig biotoop voor bacteriën een noodzaak. Een goed bacterieleven voorkomt veel problemen. Lavadrain is dan ook het ideale biotoop voor de ontwikkeling van bacteriën die zorgen voor de vermindering van de algengroei in de siervijver. Het aanbrengen van een laag van +/- 10cm in de diepste gedeelten is een ideale start voor een goed resultaat. Lavadrain is goed geschikt voor natuurlijke filters vijver van zwemvijvers (helofyten filters vijver).

Lava substraten voor natuurlijke vijverfiters.

Bij het aanleggen van tuin vijvers, zwemvijvers of koi vijvers met natuurlijke vijverfilters of helofyten filters is het heel belangrijk goede vijversubstraten te gebruiken. De wortels van de planten moeten zonder moeite door het gesteente kunnen groeien.

De open structuur van lava steen moet ervoor zorgen dat bacteriën zich overal kunnen nestelen. Wat zeer belangrijk is voor de ecologische huishouding.

B-pex leverd voor deze vijverfilters;  

Lava 2/12, Lava 8/16, Lava 16/32 en Lava + zeoliet 

Buiten de vaste maten lava kunnen wij op aanvraag andere maten lava leveren; 

Afgezeefde producten en gewassen producten

En kunnen wij leveren in: 

Losse zakken, Big bag's, en los gestort (v.a. 12 ton = 10m³) Geblazen (v.a. 20 ton = 17m³)

Prijs voor bedrijven op aanvraag 

Lavadrain is te bestellen via de webwinkel van B-pex Vijvers -->

En via onze contactpagina -->


Terug naar pagina lava substraten -->