Koi of sierkarper

Onder de liefhebbers van Koikarpers is een nooit te stoppen discussie wat Koi werkelijk is. Volgens sommigen is alleen de Japanse koi de echte. Andere liefhebbers delen de vissen in naar de herkomst van het land continent of streek. Beter zou het zijn te spreken over sierkarpers in het algemeen, en de herkomst hiervan met vermelding van het aantal generaties dat deze Koi is gekweekt in desbetreffende regio.

Gespecialiseerd in Koi
A2KOI is een gespecialiseerde webwinkel voor vijverbouw en alle benodigheden voor uw vijver en koi voer voor uw vijvervissen.

Voordelige vijver en koiproducten
A2KOI is een gespecialiseerde webwinkel voor vijverbouw en alle benodigheden voor uw vijver en koi voer voor uw vijvervissen.

koi of koikarper

Japanse import koi

Japanse Koi is alleen Japanse Koi als deze geïmporteerd is uit Japan. Alle uit andere landen of regio’s zijn geen Japanse Koi’s. Japanse Koi is dus gekweekt in het land van herkomst heeft de meest uitgesproken kleur en vorm. De Japanners passen een strenge selectie toe en kennen klassen waarin de sierkarper wordt verkocht. Slecht 1% van de gekweekte sierkarpers is goed genoeg om als Japanse Koi verkocht te worden. Dat de prijs ten opzichte van de overige “Koi” beduidend hoger is laat zich gemakkelijk raden. In andere landen waar gekweekt wordt met Japanse Koi zoals b.v. Israël, Maleisië of Europese mogen de nakomelingen van deze sierkarper strikt genomen geen Japanse Koi meer heten en als zodanig verkocht worden.

Japanse koi 1e nakweek Japanse ouders

Zoals hierboven omschreven geen ''echte'' japanners omdat zij niet geïmporteerd uit Japan zijn. Deze Sierkarpers gekweekt uit Japanse ouders kunnen b.v. uit Israël, Maleisië of ergens uit Europa komen. De 1e generatie nakweek dieren zijn zelfs voor de kenner moeilijk te herkennen omdat alhoewel de vorm en kleurdiepte sterk op de echte Japanse Koi lijkt deze in geringe maten iets minder kan zijn. De kwaliteit van deze 1e generatie sierkarpers evenaart dus de ''echte'' Japanse Koi. De te betalen prijzen van deze 1e generatie nakweek dieren zijn lager dan de geïmporteerde Japanse Koi. Eerlijkheid over de herkomst van sierkarpers is daarom zeer belangrijk. 

Israël, Maleisië of Europa

Om het verhaal af te maken,de nakomelingen van deze ''soort'' kunnen 2e of 3e etc.etc generatie sierkarpers zijn. Hoe groter het aantal generaties waarin de sierkarper is doorgefokt buiten Japan hoe meer verlies aan kleur en vorm verloren gaat. De sierkarper zal terug evalueren naar zijn oorspronkelijke wildvorm en kleur. Sierkarpers zijn er dus in alle ''soorten'' en maten.De doorslag bij het uitkiezen van een sierkarper is dus afhankelijk van:

  1. Uw persoonlijke smaak
  2. uw budget en kennis waarover u beschikt
  3. Een correcte voorlichting die u mag verwachten van de handelaar. 

Meer pagina's over dit onderwerp

Alles wat U moet weten voordat U een koi vijver gaat aanleggen Koi karper in een koi vijver houden is een schitterende hobby. Een hobby die veel voldoening geeft maar ook veel aandacht van de hobbyist eist. De keuze voor de aanschaf en aanleg van een koi vijver moet dan ook weloverwogen worden genomen. Voordat dan ook de eerste schop in de grond gaat is het wenselijk dat. ...

Koivijvers. vijvers voor koi karpers Het houden van koi karpers in koivijvers is een schitterende hobby. Een hobby die veel voldoening geeft maar ook veel aandacht van de hobbyist eist. ...

Boeken over koikarpers en koi vijvers

Gespecialiseerd in Koi

Voordelige vijver en koiproducten