Ik kreeg een grote stapel natuurstenen.......

by Ellen Hoogakker
(Amsterdam)

Tja, bij mij begint het dus andersom. Vorig jaar had mijn moeder zo'n 40 grote, platte natuurstenen over... van die prachtige, zware die tussen de 40 en 6o kilo wegen.

"Ach", zei ik, "geef maar hier, dan doe ik er iets leuks mee".

Maar ja, daar liggen ze dan, al ruim een jaar, in mijn achtertuintje in Amsterdam-Noord. De buren beginnen steeds vaker te informeren of ik er nog ooit wat mee ga doen (met zo'n veelbetekenende grijns), dus het wordt tijd om een plan te bedenken.

Nu had ik al langer het idee om in mijn de achtertuin een vijver aan te leggen. In de voortuin heb ik al er al een, die is van beton. Dit is een vissenvijver: 2 meter bij 1,70 en 1,20 diep en met een prachtige waterleliepartij. Het water is, zonder pomp en filter, altijd kraakhelder. Voor dit juweeltje heb ik niets voor hoeven doen; het was een cadeautje van de vorige bewoners.

Maar nu moet ik dus echt zelf aan de slag. Mijn achtertuin is 5 bij 6 meter en voor een aanzienlijk deel bestraat met terra stenen. Er staat een oud, krakkemikkig schuurtje en de borders zijn overwoekerd met onkruid. Hier wil ik een moerasvijver gaan aanleggen. Het schuurtje ga ik slopen, want daar komt een terras.

Gisteren heb ik een eerste schets gemaakt, op schaal. Volgende stap is het leeghalen van het schuurtje, zodat het gesloopt kan worden.....

wordt vervolgd

Comments for Ik kreeg een grote stapel natuurstenen.......

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Sep 03, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Stapel natuurstenen voor vijver
by: Pauline

De natuurstenen zijn prachtig, het plan ziet er goed uit, de tuin kan wel een opknapper gebruiken !! Het wordt alleen wel een flinke klus... succes.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Uitnodiging vijver-droom-pagina.