Een goudvissen vijver in de tuin

Een goudvissen vijver met de meest gehouden vissen in de vijver, de goudvis. Goudvissen kunnen wel 35 cm lang worden, maar vaak blijven ze kleiner. Deze vijver vissen kunnen in vrijwel elke vijver gehouden worden. 

 Wel is het zo dat deze goudvissen s in scholen van minimaal 5 dieren gehouden moet worden. De vissen vermenigvuldigen erg snel, waardoor de populatie snel stijgt. De kleine nakomelingen zijn bruinzwart, dus minder opvallend in een siervijver. In de loop der jaren zijn er een aantal varianten gekweekt. Enkele hiervan zijn geschikt voor de vissen vijver in de tuin. 

goudvissen in de vijver

Goudvissen houden in een goudvissen vijver

De komeetstaart lijkt sterk op de gewone goudvis, maar de staart is langer. De komeet staart gedraagt zich goed en blijft ,in tegenstelling tot zijn andere gouden soorten, van de planten af. Daarnaast is hij makkelijk te houden, prachtig donker rood en bovendien goedkoop in aanschaf. Dit maakt hem tot een populaire vijver vissen. Kweken is mogelijk vanaf het tweede jaar, waarbij de nakomelingen eerst bronskleurig zijn en langzaam rood kleuren.

Het grote broertje van de komeetstaart is de Sarassa.(komeetstarart) Sarassa's zijn wit-rood van kleur en is qua vorm, gedrag en het kweken vergelijkbaar met de komeetstaart. Een heel gemakkelijke en mooie vissoort.

Ook de Shubunkin (komeetstaart) is vergelijkbaar qua vorm, gedrag en kweken. Shubunkins zijn veelkleurig gevlekt. Deze makkelijke vissen in de vijver heeft het voordeel dat de nakomelingen vanaf het begin mooi gekleurd zijn.

Met de helft in lengte van de gewone goudvissen zijn de sluierstaarten en fantails opvallende vissen door hun gelede grote staartvinnen. Soms is de staart zo groot dat de vis er hinder van ondervindt bij het zwemmen. Ook zijn deze vissen trager, dus een makkelijke prooi. Sluierstaarten zijn gevoelig voor extreme koude. De vijver moet daarom minstens 80 cm.diep zijn. Overwinteren in een aquarium is natuurlijk ook mogelijk. 

Lees ook: Vijver vissen zijn het levend element in de goudvissen vijver

Verzorging van vijver vissen in de winter

shubunkin vijvervissen


Boeken over vissen in de vijver :