Waterpartijen met een fontein

Een fontein in de tuin heeft iets fascinerends. Water betovert, of het nu een fonteinvijver is of waterpartijen die over een bedding van rotsen sijpelt of een vallende waterfontein is.

Sproeiers bieden een geweldige gelegenheid om magische effecten in de fontein vijver te creëren. Ze zijn in allerlei vormen verkrijgbaar en kunnen eenvoudig worden aangepast in hoogte en vorm. Er zijn sproeiers die in een bepaalde opeenvolging veranderen, samen met onderwater verlichting en er zijn sproeiers die op de maat van de muziek dansen. 

fontein in de tuin

Een fontein in de tuin is eenvoudig aan te leggen

Met de moderne technologie is het eenvoudig om waterpartijen in beweging te krijgen. Voor een fontein vijver zijn er tegenwoordig een breed scala aan makkelijk te installeren onderwater pompen en een veelheid aan accessoires. Een waterfontein is in wezen niet meer dan waterstralen in verschillende formaties de lucht in worden gespoten, en als sprankelende druppeltjes weer in de fonteinvijver vallen. Voor een waterfontein is de eenvoud van een enkele straal, misschien twee of drie verdeeld of samengebald tot een klokvorm het mooist.

Fonteinsproeiers zijn eenvoudig te installeren en te vervangen. De meeste onderwater pompen hebben verschillende hulpstukken die op de pomp geschroefd of geduwd kunnen worden. Het is dus mogelijk om de spuitkop te veranderen.Er zijn wel een paar regels met betrekking tot het geslaagd functioneren van een fontein in de tuin. Al moet een ieder dit ter plaatse zelf bekijken. In een winderige tuin is het raadzaam om de hoogte van een straal of spuutpatroon niet groter te maken dan de helft van de doorsnede van de fontein vijver. In een meer beschutte tuin kan de hoogte van de staat gelijk zijn aan de doorsnede van de vijver. Enkelvoudige stralen worden vaak als blikvanger gebruikt, maar kunnen ook dienen om een ruimte op te delen of een uitzicht te belemmeren. waterpartijen of fonteinen met een enkelvoudig straal kunnen ook gebruikt worden in asymmetrische ontwerpen als tegenwicht voor een ander element in de tuin. Een leuke variatie hierop is de Jumping jet. Een overspringende fonteinstraal die tegenwoordig ook voor de particuliere vijver liefhebber te verkrijgen is. Voor spuit patronen met een meervoudige straal zijn er geen speciale richtlijnen.

Overweeg wanneer u een geschikte fontein vijver uitkiest ook de mogelijk heden om ze te combineren met verlichting. Er zijn weinig elementen in de tuin die bewegend water dat wordt verlicht kunnen evenaren. Denk hierbij eens aan een led verlichting (weinig stroom) of een solar lamp. 

drijvende solar fontein

Een snel klaar fontein vijver;

Heel makkelijk een drijvende fontein met ingebouwde pomp en zonnecel. Uit verpakking halen, laten drijven op de tuinvijver en bij zonlicht treedt het fontein water in werking. De fonteinhoogte is tot 60 cm, afhankelijk van zonlicht en deze drijf fontein heeft 4 Sproeikoppen, voor verschillende sproeivormen,

Drijf fontein op zonne-energie -->
Fontein in vijver op zonne energie - Deze fontein wordt gratis thuisgeleverd!

Leuke boeken met tips en vijverideeen:


Voor nog meer boeken met waterpartijen en fontein in de tuin ideeën

Fonteinen op zonne-energie -->
Fontein in vijver op zonne energie - Deze fontein wordt gratis thuisgeleverd!

Vijver fonteinpompen -->
Kant en klaar fonteinpompen zijn er in vele soorten en maten.