Natuurlijk buiten zwembad

Een natuurlijk buiten zwembad of een zwemvijver is zwemmen in een eigen zwemparadijs. Al jaren roepen we dat het een ware trend is en dat kunnen we goed merken. Niet alleen worden er heel veel natuurlijke zwembaden en zwemvijvers aangelegd, er is ook een ware wildgroei van aanleggers ontstaan. Iedereen met een beetje plant of vijver ervaring waagt de sprong naar het zwem-vijver-aanleggen. Maar een zwem vijver in de tuin is een kostbare investering waar jarenlang plezier aan beleefd moet worden.

Vijver cursus voor hoveniers en vijverliefhebbers -->

B-pex droomvijvers

Niet iedere hovenier is een vijverspecialist  
en niet iedere vijverspecialist is een buiten zwembad specialist

De consument loopt hier een groot risico. Goedkope aanbieders gebruiken niet de goede materialen en technieken waardoor er vaak al op korte termijn grote problemen kunnen ontstaan. Bart van B-pex Vijver weet er alles van, hij krijgt namelijk vaak opdrachten om deze fouten te herstellen die veelal hoveniers hebben gemaakt.

Gastschrijver Bart van B-pex Vijvers aan het woord;


Aanpassing van zwemvijver aangelegd door hovenier

Er zijn in der loop der tijd vele “zwemvijver” aanleggers bij gekomen, ten minste zo noemen ze zich.Het is momenteel een populaire markt van hoveniers om er bij te doen en zo zijn ook vaak de resultaten. Er is niets zo vervelend voor een client die een zwemvijver wil in zijn tuin om geld uit te geven met een slecht of maar een matig resultaat. Wij als zwem en koi vijverbouwer hebben er van het jaar al weer enkele gehad om aan te passen. Het vervelende van deze projecten is dat ze vaak nog maar enkele jaren of maar een jaar liggen. Zeg maar “de rekening is nog niet uit het geheugen” en er moeten alweer aanpassingen gemaakt woorden. Je probeert de aanpassingen zo goed mogelijk te maken, maar kan maar moeilijk weer het gewenste resultaat behalen wat aanvaardbaar is volgens onze normen. Dit houd in dat regelmatig een groot gedeelte van de tuin/vijver weer over de kop moet om de helofyten gedeelte uit te diepen of het pomphuis aan te passen als deze er al is. Onlangs nog een “zwemvijver “ aangepast naar zwemvijver. De hovenier had waarschijnlijk nog een hydrofoor pomp in zijn schuur staan en deze ingebouwd. Er was ook waarschijnlijk nog wat 25mm buis in een verloren hoek en er een “passend” leiding werk op aan gesloten. Het helofyten-filter stonden wat mandjes in met vijveraarde en moerasplantjes, de plantjes waren de beste keuze van allemaal en stond gele lis en kalmoes in. Prijs voor de aanpassing was rond de 7.000,- .

Wat willen wij u hiermee vertellen ?

  1. Vraag altijd naar al eerder aangelegde koi vijver of buiten zwembad projecten. Wij spreken vaak met klanten af of er wel of geen bezoek gewenst is, niet iedereen wil dit.
  2.  Er zijn meerdere manieren voor het aanleggen van zwemvijvers . Doe zelf onderzoek wat het beste bij uw wensen en budget past.
  3. Voor zwem en koivijvers is de minimale diepte 80cm van het helofyten-filter ook wel planten-filter genoemd.
  4. Gebruik pompen die energie zuinig zijn zoals red-devil of bleu-eco . Dit houd in ongeveer 20.000 liter per uur voor 155 watt
  5. De Complete Vijvergids werkt samen met een aantal gerenomeerde bedrijven die garant kunnen staan voor een uitstekend resultaat.

Heeft u een vraag ? Gebuik onze contact pagina...

B-pex organiseerd jaarlijks een vijvercursus voor hoveniers. Meer hier over leest u hier -->

Gerelateerde onderwerpen;

Aaleggen zwemvijvers
Onderhoud zwemvijvers
Zwemvijver planten

Natuurlijk buiten zwembad
Natuurlijk filter
Lava substraat
Boeken over zwemvijvers