Birds of zimbabwe

Wij zijn het er allemaal over eens. Birds of Zimbabwe staan prachtig in de omgeving van de vijver. De exclusieve metalen ornamenten staan mooi tussen het groen van de tuin of op het terras aan het water. De Birds of Zimbabwe bestaat uit een uitgebreide collectie siervogels. Veelal Hollandse vogels, zoals roodborstjes, musjes, reigers, kievieten, eenden, grutto's ooievaars en strandlopers. Maar ook struisvogels, flamingo,s en ibissen behoren tot de prachtige ornamenten collectie die prachtig staan bij de vijver.

birds if Zimbabwe flamingo

Handgemaakte tuin ornamenten Birds of Zimbabwe

Ze worden met veel creatief vakmanschap in Zimbabwe met de hand gemaakt van gebruikte olietvaten. De op deze wijze geproduceerde vogels worden op authenticiteit gecontroleerd door Ewoud de Groot uit Nederland en door ornitholoog Derek Solomon, vogelsafari-specialist en auteur van vele vogelboeken in zuidelijk Afrika. Het eindresultaat is een prachtige serie vogels in hun natuurgetrouwe gedaante. Als de vogels klaar zijn worden zij geringd en voorzien van een speciale beschermende coating.

De metalen tuin ornamenten worden gemaakt door Birdwoods, een onderneming die in 1991 is opgericht door Louise Stobart. Zij is geboren en getogen in Zimbabwe en een begaafd kunstenares. Birdwoods is gevestigd op de Marodzi River Farms, 50 km ten noorden van Harare, de hoofdstad van Zimbabwe.De Marodzi River Farms is eigenlijk een klein dorp. Rond de boerderij staan stenen huizen (voorzien van water en elektra) die beschikbaar zijn voor de lassers en hun familie; er is een gemeenschapscentrum en een verpleegster die dagelijks spreekuur houdt. Scholen voor lager- en voortgezet onderwijs zijn in de buurt. Achter de huizen is voor elk gezin een stuk land beschikbaar voor het verbouwen van groenten en mais; er is voldoende water voor irrigatie. In het gemeenschapscentrum worden verschillende activiteiten georganiseerd; er is een vrouwenclub, een jeugdclub en een succesvolle voetbalclub. Overdag wordt het centrum gebruikt als crèche en vanuit de gezondheidszorg wordt veel aandacht besteed aan zwangerevrouwen, zieken en voorlichting rond bijvoorbeeld aids; de verkoop van alcohol is verboden.

Birds of Zimbabwe ornamenten zijn te koop bij B-pex

Een waterornament in de vijver

birds of Zimbabwe reiger
birds of Zimbabwe reiger