Algen verwijderen zonder chemicaliën

algen bestrijden LG sound

De LG Sonic ultrasone algen verwijderen en algen bestrijding systemen zijn zeer specifieke, onderwater geluidssystemen, die ultrasone geluidsgolven uitzenden om algen in vijver en algen in zwembad te doden. Door frequenties te gebruiken die wetenschappelijk bewezen zijn, kunnen de meest voorkomende groene algen bestreden worden, maar ook de giftige blauwalgen (cyanobacteriën en biofilms die problemen kunnen veroorzaken in drinkwater en koeltorens.

Wanneer de effectieve frequenties, amplitudes en uitzendtijden gebruikt worden, kan met ultrasoon geluid water op een milieuvriendelijke manier behandeld worden, waardoor het gebruik van chemicaliën in veel toepassingen kan worden vermindert. De LG Sonic producten zijn een goede bijdrage in verschillende watersystemen, zoals onder andere irrigatie reservoirs, aquaculture installaties, koeltorens en (afval) waterzuiveringen. Ook toepassingen met (relatief) stilstaand water zoals vijvers en meren worden vaak behandeld met LG Sonic.

Een aantal kenmerken van ultrasone algenbestrijding zijn:Het kan gebruikt worden om verschillende typen algen te bestrijden.

  1. Het bestrijdt ook de vorming van biofilm
  2. Het is een eenmalige investering en heeft geen onderdelen die verslijten of vervangen hoeven te worden
  3. Kan gebruikt worden in combinatie met andere waterbehandeling methoden als UV, Ozon en bioremediatie
  4. Is milieuvriendelijk.Heeft een zeer laag energieverbruik
  5. Is niet schadelijk voor vissen, waterplanten of insecten.
  6. Kan het best continu in werking zijn (24/7)Is ook zeer effectief op grote wateroppervlakken (tot 1.8 Ha per product)
  7. Moet het gehele wateroppervlak behandelen voor het beste resultaat
  8. Is gemakkelijk te installeren, onderhouden en gebruiken

Hoe werkt het algen bestrijden en algen verwijderen?

Algen bestrijden en algen verwijderen in de vijver;

Aangelegde en natuurlijke vijvers worden gekenmerkt door stilstaand water en overal waar water niet beweegt, kan algengroei ontstaan. Algengroei in een vijver kan betekenen dat het water gaat stinken, troebel wordt en er onaantrekkelijk uit gaat zien. In sommige gevallen kan algengroei zelfs schadelijk zijn voor mensen en dieren. Vaak kunnen vijvers niet met chemicaliën behandelt worden omdat dit ook schade veroorzaakt aan de planten en vissen in de vijver.

Verzeker uzelf van de meest effectieve manier om algengroei te controleren in uw vijver zonder gevaar voor uw vissen en planten

De LG Sonic biedt u een veilige, milieuvriendelijke oplossing aan om algen groei in vijver of meer tegen te gaan. Daarnaast is de LG Sonic ook nog bijna geheel vrij van onderhoud en heeft het apparaat een zeer laag energieverbruik. De ultrageluiden die LG Sonic gebruikt, zijn van zeer specifieke frequenties welke allemaal effectief zijn tegen een bepaald soort of type algen. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over welke algen zich in uw vijver bevinden. De LG Sonic producten zijn veelvoudig getest op hun effect op planten, vissen en waterinsecten maar geen enkel negatief effect op een van deze is gevonden. In tegenstelling heeft de LG Sonic zelfs een positief effect op de water kwaliteit in uw vijver en daarmee ook op uw vissen en planten. Hoe werkt LG Sonic algen verwijderen en algen bestrijding in uw vijver?

In de meeste gevallen zinken de algen naar de bodem van de vijver. Vanaf daar zijn ze gemakkelijk te verwijderen of worden gedegradeerd door aanwezige micro-organismen. Daarnaast wordt ook de groei van nieuwe algen geremd, waardoor uw water helder blijft. Door de groei van algen te controleren in uw vijver, stabiliseren ook andere waarden in uw vijver zich, zoals onder andere pH, GH en KH.

LG Sound werkt met gediplomeerde biologen met net zoveel theoretische als praktijkervaring die dagelijks voor u klaar staan om u de best passende oplossing te bieden voor uw specifieke algenprobleem. Om er zeker van te zijn dat LG Sound ook uw algenprobleem oplost wordt ieder project met een wetenschappelijke insteek aangepakt, van de kleinste vijver tot het grootste meer.


Voor vragen en of prijzen kunt u contact opnemen met de dealer van LG sounds B-pex vijvers. Hiervoor kunt u het onderstaand formulier gebruiken of bellen met 0654662230.


Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.